סדנת שוקולד בזום (ZOOM) עם שוקולדוּ

הוראות, הכנות וציוד נדרש בבית לסדנת שוקולד בזום
היי 
נכון שלא תכננו את זה מראש בשלט רחוק וברור שיותר פאן לשבת עם כל החבר'ה יחד בסדנה..
אבל היי.. צריך ללמוד מכל דבר וצריך להנות מהדרך.. אז שלא כמו בסדנה הפרונטלית שלי שמגיעים והכל ערוך ומוכן (אפילו השוקולד מומס – או 'מותך' לבלשנים שבינינו..) כאן נצטרך לעשות מעט הכנות, אבל מעבר להסבר וטיפים להכנה מקדימה תקבלו כאן גם טיפים איך לשדרג אפילו מעבר למה שתוכלו לקבל בסדנה פרונטלית.

טוב, הניחו לכם ע"י הדלת שקית שחורה עם לוגו 'שוקולדוּ' (מקווים שקפצתם באושר..)
אז...

מה בערכה?

נתחיל מהסוף, לא לשכוח - בתחתית הערכה יש נייר אפיה לשימושים שונים בסדנה (נייר אפיה רגיל)

2 מארזי פלסטיק (אריזות עם תקן למזון – המוצרים באריזה ישארו טריים כל עוד האריזה סגורה)

מארז גדול:
🍫 שוקולד משובח לעבודה
🍫 שקית זילוף עם פראלינֶה אגוזי לוז (מחית אגוזי לוז מקורמלים)
🍫 ציוד נוסף להכנת פרלינים

מארז קטן:

🍫 רולים פריכים לציפוי
🍫 תוספות ועזרים

ציוד נחוץ בבית:

(הסבר מפורט בהמשך הדף)
 
  •  
 
🍫 כף או לקקן סיליקון
🍫 כוס יציבה
🍫 מספריים
🍫 ניילון חד פעמי
🍫 נייר מגבת
🍫 להמסה/התכת השוקולד:
אפשרות א'
  • - מיקרוגל
  • אפשרות ב'
    - תבנית אלומיניום בינונית (יותר גדולה מאינגליש קייק)
    - זוג מגבות מטבח
    - מים חמים/רותחים

🍫 שדרוגים - פירוט בהמשך הדף

הכנות

🍫 להמסה/התכת השוקולד:

את השלבים שבמסגרת אין צורך לבצע לפני הסדנה, 
אבצע אותם יחד איתכם תוך כדי סדנה.
(אך מומלץ לקרוא את ההסבר קודם כדי לדעת איזו שיטה עדיפה עבורכם וכדי להפחית שאלות שיצוצו תוך כדי סדנה)
המסה ע"י מים חמים (בן-מארי):
* תבנית אלומיניום חד פעמית (או כל כלי אחר שיכול להכיל בתוכו את המארז הגדול שבשקית ברווח) בעומק של כ-5 ס"מ לפחות.
* זוג מגבות מטבח
* מים חמים/רותחים – קומקום, תמי4, לא משנה הדרך

אופן השימוש:
מומלץ להניח את התבנית/כלי על אחת המגבות (לעיל) או על משטח מתאים לכלי חם.
ממלאים מים רותחים בכלי בגובה של כ-3 ס"מ
מוציאים מהערכה הגדולה את כל האביזרים למעט השוקולד (מוציאים גם כמה פתיתי שוקולד לנשנוש :)) ומניחים בתוך המים החמים. כדי להאיץ את התהליך אפשר להניח את המכסה על הקופסה (לא לנעול). בתוך כ-10 דקות השוקולד יהיה במצב נוזלי.
(המגבת הנוספת תשמש אתכם לנגב את תחתית הקופסה כשתוציאו אותה מהמים ותרצו להשתמש בשוקולד.)
מיקרוגל:
המסה במיקרוגל היא מהירה ופחות מלכלכת אך יש לקחת בחשבון שאם לא התנסתם בה אף פעם אתם עלולים לשרוף את השוקולד, מה גם שהיא דורשת יותר התעסקות לעומת המסה על מים חמים שם מניחים את הכלי במים וממתינים.

אופן השימוש:
מוציאים מהערכה הגדולה את כל האביזרים למעט השוקולד (מוציאים גם כמה מטבעות לנשנוש :))
מחמים את השוקולד ב'פולסים' - מפעילים כל פעם ל 20-30 שניות בין הפעלה להפעלה מוציאים את השוקולד מהמיקרו ומניעים אותו מעט בקופסה (כדי שגלי המיקרו לא יפגעו באותן נקודות שוב וישרפו את השוקולד) בהמשך עם ההפעלות השוקולד ישנה את צורתו ותוכלו ממש לערבב אותו עם כף עד להתכה מוחלטת.
דגש חשוב: השוקולד צריך להיות חם אך לא רותח! אם אתם מוציאים את הקופסה בין ההפעלות והיא חמה מידיי עבור היד שלכם, אין להפעיל שוב אלא להמתין מעט שתתקרר אם עדיין יהיו גבישים בשוקולד תוכלו להפעיל שוב לאחר שהטמפרטורה ירדה מעט.
השוקולד שלכם נוזלי ומוכן לפני הסדנה?
הכניסו אותו למיקרוגל וסגרו את דלת המיקרוגל לשמירה על סביבה חמימה.

 

🍫 מרית/לקקן סיליקון לעבודה עם השוקולד –
הכי נוח עם סיליקון אבל גם כל כף אחרת תסייע במשימה (אפילו חד פעמית).

🍫 כוס מעט גדולה – לשם השוואה כוס נייר לשתיה חמה תעשה את העבודה,
כוס חד פעמית פלסטית רגילה לא תהיה יציבה.
(כמובן שאפשר ועדיף להשתמש בכל כוס גדולה אחרת זכוכית/פלסטיק/בירה).

🍫 מספריים

🍫 ניילון חד פעמי לכיסוי השולחן (לא באמת חובה, אבל אם אתם רוצים לשמור על השולחן שלכם)

🍫 מומלץ להכין ע"י נייר מגבת, נייר טישו או מגבונים כלשהם (אחרי הכל עובדים עם שוקולד)


אקסטרא ושידרוגים:

🍫 השוקולד בערכה הוא שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, הסיבה שבחרתי בו (מעבר להיותו איכותי) היא כי הכי נח לעבוד איתו = ככל שהשוקולד יותר כהה הוא יותר קל לעבודה.
כששואלים אותי על אחוז מוצקי הקקאו המומלץ, המוטו שלי הוא שקודם כל צריך להיות לכם טעים – כלומר, אם משהו לא לטעמכם זה שהוא איכותי יותר זה לא מעניין. ולכן..
אם בא לכם שוקולד אחר או להוסיף שוקולד נוסף בסדנה אתם מוזמנים! (רק קחו כלים כפולים להמסת השוקולד) וכאן יגיע הכלל = ככל שהשוקולד בהיר יותר הוא פחות נח לעבודה.. קחו אתזה בחשבון! (הכללים האלו זה לא מדע מדוייק, יש כאן כל מיני חישובים של חשיפה ללחות וטמפרטורות אבל זה לא משהו שאני יכול להתייחס אליו כאן.)

🍫 אם התפרעתם עם השוקולד תוכלו גם להתפרע בחטיפים המצופים! מעבר לזוג הרולים (וופל) המסופקים בערכה תוכלו להוסיף גליליות, עוגיות אוראו,בייגלה/גריסיני מלוחים או כל מה שבא לכם לטבול בשוקולד.

🍫 אחרי שטובלים את החטיפים בשוקולד אנחנו מפזרים עליהם תוספות (בערכה יש ברס אגוזי לוס מסוכרים ושברי וופל כמו בגלידה אמריקאית/טילון) גם כאן תוכלו לצרף פרודוקטים אהובים לטעמכם האישי.

 
🍫 להתראות בסדנה 🍫

מומלץ לצפות בסדנה במסך בגודל סביר לחוויה מיטבית.

 
x

#{title}

#{text}

#{price}